Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Köttsoppssits och Pasión Fatal

18 maj , 2012, 20.10 infolyran

 

Hej på er,

Jag heter Ronja och är informatör i Lyrans styrelse.  Jag håller i trådarna då det kommer till kommunikationen inom kören och  marknadsföringen av våra konserter och evenemang.

Förra veckoslutet var vi ett gäng från körens styrelse i Åbo och firade Brahe Djäknars75-årsjubileum. Djäknarna bjöd på en fin jubileumskonsert och bankett med nachspiel. Tack BD för en superkul fest!

BD:s jubileumsbankett med fina tal och mycket sång

På onsdag var det åter dags för studentkörskonsert. Denna gång på Riddarhuset i Helsingfors och på scenen stod vår kära broder Akademiska Sångföreningen. Även de gav en fin konsert och personligen njöt jag mest av den alltid lika vackra Två dikter i arrangemang av Andreas Lönnqvist. Samma kväll firade Lyran sin årliga köttsoppssits på Nylands Nation. Traditionsenligt var värdinnans pappa på plats och bjöd på… köttsoppa förstås! Sitsen är alltid fullspäckad med olika traditioner som vi troget följer. De aktivaste koristerna utnämndes och grattades med punsch, vi tävlade om den norska studentmössan och sjöng en massa sånger ur vår stamrepertoar, så kallade stammisar. Kvällen avslutades med något hela kören väntat på sedan november, nämligen nybisspexet. Nybisar kallas de som sjungit med i kören i under ett år och de skall alltid uppträda med ett spex för resten av kören.  Vår väntan belönades med ett suveränt spex med många omstarter, både baklänges och på tyska. Stämningen var uppsluppen både i publiken och på scenen.

Hittills har veckan fyllts av manskörskonserter men på söndag är det Lyrans tur att ställa sig på scenen. Pasión Fatal konserten blir en ny och rolig utmaning för Lyran med inslag av  jamsessioner  och improvisation. Den går av stapeln kl. 15 i Balders sal på Alexandersgatan 12. Det är genrep i kväll och då gäller det att ha tungan rätt i mun -ordagrant. Med andra ord så avslutar jag inlägget här och försjunker i latinamerikanska språkens och tonernas värld.

Läs också

Kommenteringen är stängd.