Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Julen närmar sig

24 Nov , 2014, 17.09 SophieAminoff

 

Julen närmar sig med rasande fart. Det brukar innebära bråda tider för Lyran, och i år är inget undantag. För ett par veckor sedan höll vi vår höstkonsert Öst möter väst i en fullsatt Uspenskijkatedral. Konserten var lyckad och stämningen var väldigt fin. Jag rekommenderar åt alla körer att sjunga en konsert i denna kyrka, ekot håller i sig i flera sekunder och stämningen är magisk!

Men efter konserten var det bara att snabbt vända blicken mot jultider. Med endast några få veckor kvar till jul tänkte vi ändå hinna med både en adventskonsert och hela tre julkonserter! Vår adventskonsert i Ekenäs kyrka har blivit en kär tradition för Lyran, och vi ser alltid fram emot att få åka dit igen. Så hjärtligt välkommen på adventskonsert 30.11 i Ekenäs kyrka kl. 18.00! Under konserten kommer såväl hela Lyran som mindre ensembler ur kören att bjuda på traditionella julsånger och nya favoriter. Här kan man läsa mera om konserten.

Det blir dock ingen paus efter adventskonserten, utan de traditionella julkonserterna tillsammans med Akademen är bara bakom hörnet!  Dessa äger rum 15.12 kl. 19 i Pauluskyrkan samt 19.12 kl. 18 och 20.30 i Johanneskyrkan. Här finns mera info om konserterna och hur man kan införskaffa sin biljett.

Glad och fridfull adventstid och vi hoppas att få se så många som möjligt på våra kommande konserter!

Läs också

Kommenteringen är stängd.