Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Lyran i Advent.

30 Nov , 2014, 23.04 Lina

 

ussemindre
collageusse

Den ljuva glada stämning vi fick från vår fullsatta konsert i Uspensikjkatedralen förde Lyran vidare mot julens stämningsfulla konserter. Juletiden kickstartades för Lyrans del förra fredagen, med en yster julfest på Thorax. Festen bjöd på sång och dans, besök av julgubben och god mat, men framför allt på nybisarnas fantastiska spex.

julfestcollage Foto Helleke Heikkinen

Sällan har man så roligt med något annat gäng än med Lyran. Det är god stämning, vacker sång och en gemenskap man knappt kan sätta ord på. Det är med Lyran jag börjar mitt julfirande, nu för tredje året. Det är roligt att märka hur Lyrans traditioner med åren blivit mina traditioner. Jag ser lika mycket fram emot julen med Lyran, som jag ser fram emot julen med min familj.

I lyran hinner vi göra mycket under julsäsongen. I kväll satt vi oss på bussen, drog på sarongen och den vita blusen, de svarta skorna med täckt tå och vandrade in i Ekenäs kyrka, var vi traditionsenligt höll vår stämningsfulla adventskonsert. På årets adventskonsert var vi många som sjöng i mindre ensambler, och personligen var jag ganska nervös inför mitt första uppträdande i en oktett, men bra gick det för oss alla och det blev en verkligt fin helhet. Så tack både lyror och publiken för en härlig konsert!

adventcollaget

Om du inte i befann dig i västnyland under helgen, men ändå vill fira jul med oss, kom då på någon av våra tre julkonserter i Helsingfors. Vi sjunger med vår broderkör Akademen i Pauluskyrkan den 15.12 kl. 19, och i Johanneskyrkan den 19.12 kl. 18 och kl. 20:30.

Om bara två veckor är det alltså konsertdags igen och vi hinner faktiskt ha många övningar innan dess. Julen är nog en ganska intensiv tid för en Lyra. Men den är också något av det roligaste under hela Lyråret. Adventskonserten i Ekenäs har blivit en favorit och julkonserterna har en alldeles egen stämning över sig, både under övningsperioden och på själva konserterna. Själv kan jag knappt bärga mig – så full fart framåt in i julen bara, vi fortsätter med övningar redan i morgon.

Glad första advent och välkomna med att fira jul med Lyran!

/ Lina

Läs också

Kommenteringen är stängd.