Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Slutspurt inför julen!

19 Dec , 2014, 12.12 SophieAminoff

 

Lyran har haft fullt upp i dessa jultider. Till körens adventstid hör inte endast advents- och julkonserter, utan också diverse mindre uppträdanden och program. På fredagen 12.12. lussade kvartetter från Lyran och Akademen för Helsingfors universitets rektor Jukka Kola. Detta är en fin tradition som pågått redan i flera år. På själva luciadagen 13.12. fick Lyran och Akademen äran att få gästa a cappella-gruppen FORKs jubileumsshow X. 16 ivriga lyror och akademare fick delta i ett luciatåg och sjunga Härlig är jorden för en fullsatt Alexandersteater tillsammans med FORK.

Lyran, Akademen och Lucia på FORKs jubileumsshow X. Foto: Annika Franck.

Lyran, Akademen och Jonte ”Lucia” Ramsten på FORKs jubileumsshow X. Foto: Annika Franck.

 

På söndagen 14.12. hördes och sågs kvartetter ur Lyran och Akademen sjunga och marknadsföra våra julkonserter på evenemanget Kaapelin joulu.

10868025_10152843190586049_5772786962502214640_n

Lyror och akademare på Kaapelin joulu.

Förutom dessa uppträdanden gästade lyror och akademare även i Radio X3M och Yle Huvudstadsregionen för lite sång och annat skvaller.

Efter all marknadsföring var vi äntligen redo för vår första julkonsert på måndagen 15.12. i Pauluskyrkan. Kyrkan var fullsatt och konserten gick otroligt bra. Här kan ni läsa Wilhelm Kvists recension av konserten för Hbl. Och än är vi ju inte färdiga, för vi har så klart ännu två julkonserter kvar! I kväll i Johanneskyrkan kl. 18 och 20.30 avslutar vi denna hösttermin med sång och stämning, och inleder sedan vårt välförtjänta jullov. Biljetter fås ännu vid dörren innan konserterna och vi hoppas på att se så många som möjligt av er där! Det bjuds både på nyskrivna arrangemang av bekanta julsånger och på äldre musik, allt för en garanterad julstämning. I år gästas vi även av den fantastiska blockflöjtskvartetten Bravade.

I väntan på kvällens konserter bjuder vi på en bild från 2012 i Johanneskyrkan, och önskar er alla en riktigt god fortsättning på adventstiden!

Foto: Andrew Taylor

Foto: Andrew Taylor

Läs också

Kommenteringen är stängd.