Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Terminen avslutad…nästan!

22 maj , 2012, 00.06 Lina

 

Jag heter Sandra och representerar radsångarna på den här körbloggen. Då jag sjöng in i Lyran gick det för mig som för många andra lyror under 66 år: jag blev blixtförälskad i körlivet, och nu flera år senare har känslorna inte gett med sig.

Söndagens konsert Pasión Fatal var för Lyran något helt nytt, både musikstilen och dess estetik och att sjunga med ackompanjemang. Vår grej är ju a cappella-sång, och den ljusa vibratofria klangen som är vanlig inom körsången här i Norden har ibland under våra körresor kallats för ”änglasång” av sydligare beundrare. Men några änglar kunde man inte se på scen i Balders sal på söndags, men desto mera passion, och ett härligt proffsband under ledning av den fantastiske Mikko Helenius (körarrangemang, piano, bandoneon). Att arbeta med stenhårda proffs är ett privilegium för amatörmusiker som vi, men också proffsmusikerna verkar få ut en hel del av att musicera med oss. Söndagens Pasión Fatal kändes som en lycklig blandning av bägge sorters talang. Bilder från konserten är på kommande!

Det var glädjande många som dök upp trots ishockeyn och solskenet. Dessutom ledde vår lilla punktinsats på det turistvimliga Senatstorget till resultat  (och en hel del allmän glädje): med sång lyckades vi locka in en tysk kördirigent som hade några extra timmar tid. Och efter söndagens stämningar kan jag bara upprepa den gamla sanning som gäller både motion och kulturupplevelser: man ångrar så gott som aldrig att man går. Vad det än visar sig vara så är man en erfarenhet rikare! Så gå på konsert, gott folk, och stöd amatörmusikerna! I gengäld får du en upplevelse.

Lyran avslutar oftast vårterminen med en konsert, men det tar egentligen aldrig riktigt slut före höstverksamheten börjar igen! Vi har några uppträdanden kvar, bland annat den årliga uppvaktningen av årets studenter. Där passar vi på att tipsa om vilket härligt studieliv man kan ha som studentkörsångare! Före det uppträder Lyran på massevenmanget Storsits på Senatstorget 29.5, där ca 900 studenter sitsar huvudstadsjubileet till ära. Datumet för årets skärgårdsturné tillsammans med Akademen är också fastställt till 18.8, och konserten ges i år på Skärhalla i Skåldö, Ekenäs. Välkomna dit!

Läs också

Kommenteringen är stängd.