Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Sommarkonserten närmar sig!

5 aug , 2014, 22.21 vicetooni

 

Den börjar smyga sig på nångång i juli. Det kan vara en julsång som av misstag shufflas fram på telefonen, en sommarfest med sång, eller att man kommer på sig själv med att nynna sig igenom någon stämma till en sång man sjungit under våren. Det är då den slår den till. Körabstinensen.

Som tur var har Lyran och Akademen löst detta genom att ge en sommarkonsert just då man börjar sakna körsången som mest i augusti. Den så kallade ”Skärikeikkan” är för både korister och publik en populär tradition, som låter körerna släppa loss med en somrig repertoar och lite ledigare presentation – friheter som syns (och hörs) i den fantastiska stämningen under konserterna, år efter år. Denna sommar är det musikaliska temat folkmusik, så publiken får njuta av både klassiska och nyarrangerade visor av alla de slag. Färden går i år till Tenala, så ta familj och vänner med dig och kom för att njuta – av sommaren, av sällskapet, och framför allt av musiken!

Konserten ordnas på Norra Tenala HF:s hembygdsgård Fylgia (Trollshovdavägen 29) och börjar klockan 15.00. Biljetter vid dörren, 12/8 € (nedsatt pris för studerande, beväringar, civiltjänstgörare och barn under 12 år). Konserten dirigeras av Aurora Djupsjöbacka, Sofia Kosonen, Jessica Lång, Simon Djupsjöbacka och Walter Sallinen.

Hjärtligt välkomna!

//infotooni

SK2014_Plansch

Design: Emil Floman

 

 

 

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.