Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Julkonserter och adventstid

1 Dec , 2013, 23.15 ellenodahl

 

Adventskonserten i Ekenäs kom och gick och vi delade än en gång en stämningsfull stund med alla i den fullsatta kyrkan. Det är alltid något speciellt med att sjunga just där. Jag tror att det är en kombination av väldigt god akustik, en lyrisk atmosfär och det att vi  får korka julrepertoaren, som gör att man alltid sätter sig i bussen tillbaka mot Helsingfors med ett leende på läpparna. Så tusen tack till alla er som kom och delade den här stunden med oss.

Idag är det första advent och första luckan i julkalendern är öppnad. I Lyran har vi siktet inställt på julkonserterna tillsammans med Akademen, i Pauluskyrkan 16.12 och i Johanneskyrkan 20.12. I år får vi ju dessutom sällskap av YS (Ylioppilaskunnan Soittajat). Lyran och Akademen samarbetade med dem tidigare i år då vi spelade in bl.a Altböhmisches Weihnachtslied av Ernst Mielck. Ett fantastiskt fint och melodiskt verk som ska bli väldigt roligt att uppföra igen. När vi bandade in sjöng vi ju bara för varandra och en tekniker så det är verkligen på tiden att även publiken, alltså ni, får njuta av det.

Utan att i det här skedet avslöja desto mer om repertoaren kan jag säga att julkonserterna i år drar mer åt det traditionella hållet. Själv ser jag nästan mest fram emot att uppföra ”Bereden väg för herran” i nyarrangemang av Lyrans egen Jessica Lång. Biljetter till konserterna går redan nu att köpa på luckan,
biljett.fi eller av koristerna.
Länk till FB-evenemanget där all information om konserterna finns hittar du här.
Med adventshälsning, Ellen

Läs också

Kommenteringen är stängd.