Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Lugnet

4 okt , 2013, 23.04 ellenodahl

 

Vi har spännande konserter och fantastiskt roliga fester i Lyran men en av mina personliga favoriter under lyråret är utan tvekan körsemit på Övik lägergård i Borgå. Varje år efter att terminen och hösten tagit fart åker vi ut till Övik för en helg med intensivt övande, lekar, ”stickasockor”, bastubad, dopp, otroligt god husmanskost, sång och nybissits. Det är något med det där stället som gör en helt avslappnad och på något sätt omedveten om resten av världen. En otroligt skön känsla.

En viktigt del av under helgen är nybissitsen(i Lyran kallas de färskaste sångarna nybisar). Då får vi äldre korister en möjlighet att lära känna dem bättre, och de oss. Jag vill påstå att lyrgemenskapen aldrig är så stark som på lördagskvällen under körsemit. Minns själv mitt första körsemi när de äldre koristerna sjöng diverse gåshudssånger i skenet från stearinljusen. Klyschigt kanske? men en väldigt stark upplevelse.

Utan att orda desto mera låter jag bilden tala för vad denna helg ger mig, en gång om året.

/Ellen

 

 

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.