Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Satsning på kvartettverksamheten

13 apr , 2013, 11.01 SophieAminoff

  Gallery

I vår gör Lyran en rejäl satsning på kvartettverksamheten. Vi har ett antal övningar med fokus på framträdande, uttryck och tolkning med några fantastiska guest stars, och det hela kulminerar i vår vilda kvartettkonsert ”Djungelvrål” 5.5 kl. 17 i Gardenia.

Kvartettvåren drog igång förra veckan då vi gästades av den härliga och begåvade  Ahti Paunu från a cappella-gruppen Rajaton. Han hjälpte oss att hitta kvartettstjärnorna inom oss och att finna nya sätt att tolka sånger vi sjungit i åratal. Det är otroligt hur en liten nyansskillnad eller en extralång paus kan göra så mycket för en låt. Varenda kvartett fick lämna övningen med en massa nya idéer om hur man kan göra ett kvartettuppträdande så givande som möjligt.

Den här veckan hade vi äran att få besök av skådespelaren Mikael ”Gusse” Andersson. Vi fokuserade på hur man presenterar sig själv och hur man kan modifiera sitt beteende och sin utstrålning med några enkla trick. Vi lärde oss också hurdan till exempel en ”gröt”-människa eller en ”flaggstångs”-människa är och beter sig, samt hur man kan kommunicera sin status utan ord. Vi gick verkligen alla därifrån med ”myror i huvudet”, som Gusse själv sade, med nya intryck och insikter om hur man själv och andra runt omkring en framställer sig själva.

Nästa vecka är det dags för besök av den fantastiska kompositören Säde Bartling, som ska tala om klang, röst och samsång. Följande vecka står sedan logopeden och lyran Sofia Holmqvist i tur att tala om röstvård och rösthantering. Visst är det redan klart för er att konserten ”Djungelvrål” blir något man absolut inte vill missa?!

 

/vicelyran

Läs också

Kommenteringen är stängd.