Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Adventstämning

20 Nov , 2012, 13.40 SophieAminoff

 

Den närmar sig hörni… Julen med stort J. Juletider betyder i allmänhet två månader av kitschiga dekorationer och irriterande syntetpop med bjällror i bakgrunden. Men det betyder också att alla världens körer äntligen får sjunga det de i hemlighet älskar mest av allt: julrepertoar! Vem får inte tårar i ögonen av Jul, jul strålande jul eller Giv mig ej glans eller en av de otaliga Ave Mariorna? Och nu talar jag inte om då man sitter i publiken! Det är inte få gånger som en och annan snyftning hörts i körleden då hela publiken ställer sig upp i Johanneskyrkan under Lyrans och Akademens julkonsert och sjunger sista versen i Härlig är jorden. Det är något otroligt kraftfullt i den stunden då alla tänker tillbaka på sina finaste julminnen och delar detta med 2000 andra människor.

Nåja, kanske det får räcka med nostalgitrippen och gå vidare till min egentliga poäng: nämligen att göra reklam för våra fantastiska advents- och julkonserter! Först i ledet är Lyrans egen adventskonsert: Lyran i Adventstämning. Den äger rum i Ekenäs kyrka inkommande söndag 25.11 kl. 18. Vi sjunger förutom traditionella och gråten-i-halsen-väckande julsånger också alldeles pinfärska arrangemang från våra egna led! Vi har nämligen under höstens gång haft en tävling om bästa julsångsarrangemanget. Musiknämnden och dirigenten hade så svårt att bestämma sig för en vinnare, så de beslöt att alla (tre) arrangemang skulle framföras på adventskonserten! Det har varit en ypperlig chans för många mer och mindre erfarna arrangörer att öva sina talanger.

 

Direkt efter adventskonserten drar vi igång med övningarna inför Lyrans och Akademens traditionella julkonserter. I år har två blivit tre då vi lagt till en konsert i Drumsö kyrka! Denna äger rum 17.12 kl. 19 medan de två andra hålls traditionsenligt i Johanneskyrkan 21.12 kl. 18 och 20.30. Men dessa hinner vi ännu skriva om lite senare…

Hoppas vi ses i Ekenäs!

/webblyran

Läs också

Kommenteringen är stängd.