Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Adventskonserten i bilder.

27 Nov , 2012, 14.01 vicetooni

 

I söndags sjöng vi en adventskonsert i fagra Ekenäs. I bussen kollades stämmor och sångtexter, och noter sattes in i plastfickor. (Av någon anledning minns man oftast just plastfickorna först på konsertdagen…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Väl framme i Ekenäs sjöng vi upp. Uppsjungningen kulminerade i utlysandet av vinnaren i Lyrans arrangemangstävling. Uppgiften var att skriva ett arrangemang på en julsång som skulle sjungas på adventskonserten, och upphovsmakarna till verken hade hållits anonyma tills nu. Segern gick till Sofia Kosonens ”Staffan var en stalledräng”, som också kommer att framföras på julkonserterna på Drumsö (17.12) och i Johanneskyrkan (21.12). Grattis Sofia!

 

Adventskonserterna sjungs traditionellt i ”sarong och blus”, som togs i bruk inför Australienresan i mars 2000. Efter det har lyror som besökt Thailand ibland fått i uppdrag att köpa mera tyg, därav små variationer i mönster och material. På bilden ses fyra glada hbl-bloggare.

 

Konserten bestod av uppträdanden av hela kören, ett oktettuppträdande samt kvartett- och triosång.

Efter en lyckad konsert med mycket publik styrdes bussen tillbaka mot Helsingfors. Adventskänslan infann sig åtminstone hos undertecknad, och nu kan man börja se framemot julkonsertövningarna och själva julkonserterna!

Läs också

Kommenteringen är stängd.