Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Julen är här, nästan

19 jul , 2012, 15.08 lyranordforande

 

Efter att ha varit ute på äventyr runtom i Europa så har jag kommit tillbaka till Helsingfors och börjat ta tag i de Lyrärenden som hopar sig. Jag känner hur jag långsamt dras in i Lyrlivet igen och börjar se framemot hösten tillsammans med Lyrorna och allt det roliga som väntar. För en sak man kan vara säker på är att vi i Lyran alltid har något spännande program i bakfickan och ett år fullspäckat med roliga evenemang på lut. Här i bloggen skriver vi ju om våra olika konserter mer i detalj då de närmar sig så jag tänkte att jag kunde skriva lite om det som inte syns utåt till publiken och om den kommande hösten i allmänhet. Också med tanke på att våra insjungningar (11-12. 9, för mer info se www.lyran-rf.com) så kan det vara kul att veta vad som annars händer under ett Lyrår förutom det som syns utåt.

Lyran driver en kvartettverksamhet som man kan beställa till olika evenemang. Koristerna ställer alltså upp på kvartettuppträdanden på alla olika slags evenemang och beställarna brukar uppskatta det hela mycket (för mer info om hur man beställer oss: kvartettmastare@lyran-rf.com). Ibland har vi flera uppträdanden per vecka. Kvartettverksamheten är viktig för Lyrans ekonomi men är också rolig och givande för såväl sångare som publik.

En stor del av Lyrlivet är också våra fester. Under ett år har vi kräfskiva, julfest, julkonsertssits, 17 maj sits o.s.v. Festerna brukar vara riktiga dunderkalas. Bakom kulisserna jobbar också Lyrans styrelse, musiknämnd och dirigent med alla arrangemang som håller igång verksamheten. Båda organen sammanträder ca var tredje vecka. Förutom musiknämnden och styrelsen så jobbar många kommittéer inför olika projekt. Vi samarbetar också med andra studentkörer både i Finland och utomlands. Lyran är förlovad med en norsk kör; Trondhjems Studentersangforening som är oss väldigt kär. Nästa vår skall vi på turné tillsammans till Belgien!!! Förutom allt det här så har vi ju massa andra ”inofficiella program” -så en hel del blir det ju nog under ett år. Men det är så himla kul och jag saknar nog hela rumban under sommaren. Tur att det nästan är jul. 

 Vill du vara med och sjunga eller vill du komma på våra konserter så sätt redan nu in datumen i kalendern så att du inte missar något och försäkrar dig om en biljett!

  • 16. 8 kan man höra Lyran på Art goes Kapakka och kuorojen kierros, mer info www.artgoeskapakka.fi
  • 18. 8 kl.16 Sommarkonsert tillsammans med Akademiska sångföreningen i Skärhalla på Skåldö, Ekenäs
  • 6.9 Terminstart och öppen övning -för dig som funderar på att sjunga in!
  • 11-12. 9 Insjungningar i gamla studenthuset
  • 22.10 kl. 19.00 Impression – intryck, konsert i Tempelplatsenskyrka, Helsingfors
  • 30.10 kl.18 Impression – intryck, konsert i Louhisalen, Hagalund
  • 25.11 Adventskonsert i Ekenäs kyrka
  • 17.12 Julkonsert i Drumsö Kyrka med Akademiska sångföreningen
  • 21.12 Julkonserter x 2 i Johanneskyrkan med Akademiska sångföreningen

För information om biljetter gå in på vår hemsida www.lyran-rf.com eller konstakta vår informatör på info@lyran-rf.com

    

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.