Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Till Belgien vill jag fara…

3 feb , 2013, 13.18 SophieAminoff

 

Hej på er från new and improved webblyran – vicelyran!

Jag tänkte att det var dags att berätta lite om den kommande resan som nämndes i förra inlägget. Lyran ska nämligen åka på en turné till Belgien tillsammans med vår trolovade TSS! Ni trogna läsare kanske såg inlägget i november om våra körvänner där vårt band till TSS förklarades, så jag ska inte gå in på mindre detalj. Men kort sagt kan man säga att vi snart varit förlovade i 40 år med vår härliga fästman Trondhjems Studentersangforening <3

Det är alltid lika roligt att träffa TSS. Det är otroligt hur man genast känner en gemenskap med var och en i den andra kören, fast man inte känner dem. För körerna känner varandra, fastän inte individerna gör det. Kärleken till den andra kören ärvs ner från lyrgeneration till lyrgeneration.

Under de senaste åren har vi lyckats träffa våra norrmän rätt ofta: på NSSS 2008, i Trondheim 2010 och i Helsingfors på vårt jubileum 2011. Nu kändes det som att det var dags för en gemensam turné. Resmålet blev Belgien. Kommittéerna i bägge körer har i flera månader jobbat ihop (på var sitt håll) för att skapa en femdagars resa med så mycket musikaliskt och socialt innehåll som möjligt. Men det är inte lätt att planera en gemensam resa från olika länder! Programmet börjar dock så småningom bli fastspikat och det ser ut som att det blir en oförglömlig upplevelse!

Tidpunkten för turnén blir 22-26.3. Vi kommer så klart att berätta mer om våra konserter i landet så alla våra läsare på plats kan komma och lyssna på oss. Vi kan utlova maffiga konserter – tillsammans med TSS blir vi över 100 i kören!

/vicelyran

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.