Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Sång, mat och yllestrumpor

28 sep , 2014, 22.24 SophieAminoff

 

Denna vecka var helgen som varje lyra årligen ivrigt ser fram emot vid terminstarten, nämligen övningshelgen. Eller körsemi, som vi kallar den. Närmare 50 lyror beger sig ut till Övik i Borgå skogar och sitter koncentrerat och övar i två dagar, med yllestrumpor på fötterna och noterna i högsta hugg. Vi övar intensivt höstens repertoar och äter enormt god husmanskost typ varje timme, känns det som i alla fall. Kvällen fylls av bastubadande, sång och kanske årets sista dopp i havet. Det ligger något magiskt över Öviks lägergård; det är alltid fint väder då vi är där. Hösten känns i luften men solen skiner på.

I år var inget undantag. Vi övade flitigt inför vår nästa konsert 13.11 i Uspenskijkatedralen och njöt av höstsolen och varandras sällskap. På kvällen ordnades den traditionella nybissitsen då våra nya sångare får en chans att lära känna de äldre koristerna mycket bättre. Maten var lika god som alltid och lyrorna lämnade lägergården med mätt mage, lätt sinne och huvudet fyllt av ljud och toner från öst, väst, medeltiden och nutiden (där fick ni dessutom några ledtrådar till höstkonsertens repertoar…).

Övik, tack än en gång och vi ses igen nästa år!

Koncentrerade lyror på körsemi.

Koncentrerade lyror på körsemi.

Läs också

Kommenteringen är stängd.