Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Sea.Forest.City

23 mar , 2014, 19.34 hellekeheikkinen

 

Ja-a, nu när adrenalinet efter Anna Järvinen så gott som lagt sig gäller det att ta itu med vårens nästa höjdpunk. Ja, ibland frågar man sig ju hur många höjdpunkter man kan ha på en vår. Svaret är många! Åtminstone om man sjunger i Lyran vill säga.

Till näst skall vi alltså bege oss med cirka 1000 andra korister till Tartu i Estland. Det vankas NSSS dvs. nordisk studentsångarstämma för nionde gången. Det är alltså fråga om en studentkörsfestival där körer från hela norden och Estland deltar. Tidigare har Lyran deltagit i dessa musikaliska sammankomster i bl.a. Linköping och Stavanger och det har alltid varit fantastiskt roligt. Utöver att själv få hålla konserter får man lyssna på alla de andra körerna och till slut vankas det galakonsert där det tidigare uppförts bl.a Carmina Burana.

I år har organisatörerna i Tartu lagt in en extra växel och beställt ett verk av den estniska kompositören Maria Körvits. De deltagande körerna har fått skicka in sina favoritlåtar och Körvits har skapat ett helt nytt körverk av en massa olika sånger. Verket heter SEA.FOREST.CITY och innehåller allt från Finlandia till Dancing Queen. Under förra onsdagsövningen fick vi då hugga tänderna i det här verket för första gången och de flesta konstaterade att det nog kommer att bli spännande. Trots det är det ju nog ännu svårt att föreställa sig hur helheten med 1000 sångare skall låta. Men bra blir det ju garanterat säkert!

nsss_1nsss_2

 

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.