Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Att sjunga pop i kör

9 feb , 2014, 21.41 SophieAminoff

 

Hej bloggen!

Som ni vet övar vi nu inför vår konsert med Anna Järvinen 12.3 på Korjaamo. Repertoaren ska kunnas utantill och det är en helt ny sorts musik för oss. Men den största utmaningen är kanske att musiken vi sjunger faktiskt är popmusik.

Som körsångare är man van vid att färgen på sången är mer mot det klassiska hållet, och vokalerna är lite längre bak i munnen. Man använder stödet väldigt mycket och alla röster ska smälta in i varandra. Nu när vi sjunger popmusik måste man tänka om lite. Vi har fått lära oss att vokalerna sätts lite längre fram i munnen (dock utan att t.ex. a blir ä) och att man kan sjunga lite mer solistiskt, med sin egen personliga färg. Vi använder mera utsmyckningar i rösten och glider upp till tonerna. Pauserna är extremt viktiga och sången måste allmänt vara rytmiskt väldigt exakt. Jag har själv sjungit pop i flera år, men det är en helt ny utmaning att sjunga pop i en kör. Alla är solister men måste ändå låta som en sammansvetsad enhet. Det är dock otroligt roligt och för körsång till nya dimensioner. Det blir en konsert man absolut inte vill missa, och sällan kommer att glömma.

Jag lämnar er med en liten försmak av vad ni kommer att få höra på konserten:

YouTube Preview Image

 

Ha en bra start på veckan!
Sophie

Läs också

Kommenteringen är stängd.