Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Nytt år, nya projekt!

19 jan , 2014, 16.40 Lina

 

Så är vårterminens två första övningar avklarade. Övningarna sker i ett tillfälligt hem i Balders sal, och siktet ligger nu stadigt på nästa projekt den 12 mars! Lyran intar då scenen i Kulturfabriken Korjaamo, en av stadens mest intressanta kulturmiljöer. Projektet blir ett samarbete med den hyllade sverigefinska sångerskan Anna Järvinen, som i Finland uppträtt i fullsatt konsertsal. För Lyran blir projektet en kittlande utmaning både tack vare konsertens sceniska element och musikstilen i sig, som ligger bortom den samtida körmusiken men nära vardagen och alla känslor som hör till den. Arrangemangen för solist och kör av Anna Järvinens själfullt berättande musik  är gjorda av Säde Bartling, som Lyran också har arbetat med förut. Läs mer om projektet på Korjaamos sidor!

Våren 2014 kommer att innebära mycket mer än bara detta projekt. Kampen för studentmusikens plats i Gamla studenthuset går vidare, och i april möts nästan tusen studentsångare från hela Norden och Baltikum på Nordisk studentsångarstämma (Nordic Student Singers’ Summit) i Tartu, Estland. Dit åker Lyran tillsammans med Akademen och möter upp med sångarbröder- och systrar från Åbo, och naturligtvis med våra förlovade från Trondheims Studentersangforening TSS! Våren bjuder naturligtvis också på Walborgsmatiné inför första maj och mycket mer!

Nu kör vi igång! Följ med Lyran på Facebook och webben, och stöd oss i kampen om GlaStu genom att gå in och gilla Musikkorporationernas fb-sida!

Läs också

Kommenteringen är stängd.