Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Julen och julkonsertveckan är här!

20 Dec , 2013, 15.12 Lina

 

Den här veckan, dagarna innan jul, får man säga att julen är här! För körerna är julkonserterna årets höjdpunkt, inför vilka vi sammanstrålar i musiksalen för att öva in och fila på en repertoar som vi vet att betyder mycket för publiken, och för oss. Dirigenternas repertoarval är som julens första paket, något vi väntar ivrigt på och vars innehåll oftast avslöjas först under första julkonsertövningen.

Det är många som känner att årets repertoar ligger speciellt nära hjärtat. Det har varit ett händelserikt men ett tungt år för båda körerna, i synnerhet för de köraktiva som förgäves kämpat för att HUS musikkorporationer ska få stanna kvar i Gamla studenthuset. Den repertoar Lyran och Akademen bjöd på i den fullsatta Pauluskyrkan i måndags klingar ändå varmt och hoppfullt, ställvis sorgset och vemodigt, men också glädjefullt och festligt, inte minst i de gemensamma styckena med Ylioppilaskunnan Soittajat. Vi njöt av att få musicera i sällskap med YS och med vår publik, som vi ju träffar extra många av under julkonserterna.

I kväll framför vi till allra största delen samma repertoar som på måndag, men med ett efterlängtat tillskott tillsammans med orkestern, nämligen Ernst Mielcks jublande Altbömisches Weihnachtslied. Vi önskar er hjärtligt välkomna att dela julstämningen med oss på konsert i Johanneskyrkan i kväll, klockan 18 och 20.30. Biljetter kan köpas vid dörren. Lyran och Akademen deltar även med sång i Johannes församlings julbön på julafton, i Johanneskyrkan klockan 14.

Lyran önskar alla vänner, samarbetspartner och både vår trogna och vår nya publik en riktigt stämningsfull jul!

Årets första julkonsert i Pauluskyrkan 16.12. Foto: Bob Karlsson

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.