Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Hungrande, törstande, sovande, älskande.

20 okt , 2013, 17.51 vicetooni

 

Varje år utbrister vi ”oj vi har nog så mycket program den här hösten!” och så även i år. Igår var det sits med Ylioppilaskunnan laulajat och nu närmar sig vår nordiska konsert ”Hungrande, törstande, sovande, älskande” med stormsteg. Konserten, som hålls i Tyska Kyrkan i Helsingfors lördagen den andra november kl. 18.00, är uppbyggd kring två kompositörers musik. Den ena av dem, Karin Rehnqvist, torde vara en av Sveriges mest internationellt framgångsrika kompositörer i vår tid, och den andra är Norges nationalkompositör Edvard Grieg. Rehnqvists humana budskap, och ofta enkla men vackert välljudande tonspråk varvas under konserten med Griegs underbara klassiker.

”Hungrande, törstande, sovande, älskande ” är en konsert som lyser upp i novembermörkret och påminner oss om vårens och sommarens ljus, om kärlek och om en bättre värld, något alla kan må bra av då dagarna blir bara kortare och mörkret smyger sig på.

Design: Sara Brännäs

//infotooni

Läs också

Kommenteringen är stängd.