Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

När fästmännen blev fästmannen…

21 mar , 2013, 18.31 ellenodahl

 

Även om det tidigare skrivits om det kan jag inte såhär dagen innan avfärd tänka mig att skriva om något annat än vår kommande Belgien-resa tillsammans med TSS (Trondhjems studentersangforening).

Jag hör till de lyckliga som träffat dem en hel del under mina lyrår. Först i Stavanger på NSSS, sen på deras 100-årsjubileum i Trondheim och därefter på vårt eget 65-årsjubileum här i Helsingfors. Det är något speciellt med de där norrmännen. Och det är något verkligt speciellt med relationen Lyran-TSS. Den finns kanske inte där från första stund, när 50 finlandssvenska kvinnor och lika många hurtiga norrmän träffas igen efter många månaders(ibland års) väntan, lite nervöst och förväntansfullt. Men efter bara några timmar spirar den igen, den där omtalade kollektiva kärleken. Det här är körnörderi på hög nivå och något alldeles fantastiskt.

Lyran och TSS har varit förlovade sedan 1975 och genom åren har det resulterat i både giftermål och barn. Här får ni nu, kära läsare, ta del av den allra färskaste kärlekshistorien som Sandra Yliruusi delar med sig av.

****

Kära lyror!

Inför er resa kan jag inte låta bli att skriva ett litet kärleksfullt varningens ord från en som för snart 5 år sedan åkte till Stavanger

Läs också

Kommenteringen är stängd.