Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Sovmorgnar

19 sep , 2012, 14.00 infolyran

 

Nu har terminen kommit igång på riktigt, nybisarna är med och även de allra segaste hamnar erkänna att sommaren övergått till höst. För oss studerande innebär det en övergång från sommarjobb och tidiga morgnar tillbaka till studielivets förskjutna dygnsrytm. I ruskigt höstväder är sovmorgnar och mysiga tentläsningskvällar en välkommen omväxling.

Så småningom är det åter dags för Lyrans årliga körsemi! Ett lungt veckoslut vid havet  på lägergården Övik utanför Borgå. Vi övar inför kommande Impressioner-intryck konserterna, lär känna våra nybisar (de nya sångarna), badar bastu och äter gott tillsammans. Under veckoslutet får nybisarna uppleva sin första lyrsits. Det var för tre år sedan i Övik då jag solfade till vinvisor och serenader som jag förstod vad allt Lyran är. Stämningen bland koristerna under veckoslutet är avslappnat och lekfullt, och kontrasten mellan övningsstunderna och fritiden är stor. Som ny i kören lär man sig snabbt att byta mellan de koncentrerade konsertövningarna till sällskapslekarna och små uppträdandena som alla utförs med glimten i ögat.

Ifall Lyran endast skulle vara torsdagsövningar och konserter, skulle kören inte se ut eller låta som den gör nu. Att det sociala är en stor del av körlivet är ingen nyhet men ändå lyckades den härliga känslan av gemenskap överraska mig på höstens första övning. YLE skrev för en stund sedan om en studie som visar att föreningsverksamhet förbättrar studerandes hälsa just på grund av de starka sociala nätverken. Trots allt jag lärt mig på universitetet känner jag inget behov av att ifrågasätta detta resultat. Jag ska fortsätta engagera mig och må bra!

Läs också

Kommenteringen är stängd.