Körliv i huvudstaden

Okategoriserade

Sommarkonserten i ett paket!

24 aug , 2012, 10.39 Lina

 

Lyrans och Akademens sommarkonsert på Skåldö den 18 augusti överträffade alla förväntningar! Vi vet av erfarenhet att musikprogram ute i skären brukar vara välkommet bland ortsborna och sommargästerna, men man kan aldrig vara helt säker på att informationen når fram till alla. Nu hade vi ändå fullt hus och solsken, och stämningen var så laddad bland sångarna att vi under genrepet till och med blev tillsagda att hålla tillbaka lite grann.

Många nummer väckte ivriga applåder i publiken, inte minst inledningsnumret Gøta av The Real Group. Vi framförde fem omtyckta arrangemang av våra egna vicedirigenter Emma Raunio och (tidigare vicedirigent) Andrea Eklund och Patrick Björkman och ett uruppförande av vår Amanda Henrikssons Regnet har väckt oss, till text av Ralf Långbacka. Poeten själv fanns med i publiken och fick höra sin text i tonsatt tolkning. Utöver det ingick i repertoaren bland annat klassiker som Nocturne och Så skimrande var aldrig havet av Evert Taube, Astrid Lindgrenska sånger om den fattiga bonddrängen Alfred, Bröderna Lejonhjärta och Ronja Rövardotter, folkmusikinslag som Ant han dansa med mig och den skotska traditionella My Love is Like a Red Red Rose, men också mer överraskande val som Eric Idles Always Look on the Bright Side of Life och Shadowland ur Broadway-musikalen The Lion King.

Sommarsäsongen kan för körernas del anses vara avslutad, men hösten för med sig ny repertoar i nya projekt, och inte minst nya sångare! Vill du vara en av dem? Då kan du komma på öppen körövning torsdagen den 6 september kl. 19.30 i Gamla Studenthusets musiksal. Insjungningarna ordnas 11-12.9. Välkommen med! Läs mer på Lyrans webbplats och facebook-sida.

Läs också

Kommenteringen är stängd.